Кисело зеле с ориз и 3 вида месо

Кисело зеле с ориз и 3 вида месо

Снимка gotvach.bg

Необходими продукти:

кисело зеле – 1 зелка, средна

ориз – 1 ч.ч.

свинско месо – 500 г

пилешки бутчета – 2 бр.

суджук – 300 г, домашен

сланина – 100 г, по желание

дафинов лист – 3 бр.

черен пипер – на вкус

червен пипер – 1 ч.л.

сол – на вкус

олио – 3 с.л.

Начин на приготвяне:

Нарязваме свинското на късчета и го запърваме в олиото. Отстраняваме от котлона.

Нарязваме киселото зеле.

В тенджера слагаме нарязаното кисело зеле, домашния суджук, пилешкото, сланината, свинското, дафиновите листа, черния пипер и червения пипер. Наливаме вода колкото да покрие ястието. Слагаме да се вари докато зелето омекне и месото се свари. В тенджера под налягане отнема около 40 минути, в обикновена варим около час.

Някои видове зеле се варят по-дълго, затова пробвайте към края на варенето дали зелето е сварено и при необходимост доварете. Ако водата се е изпарила, добавете малко.

Изсипваме сместа в дълбока тава и изваждаме пилешкото и суджука. Прибавяме ориза и разбъркваме така, че оризът да бъде изцяло в течността на зелето, за да може да се свари. Не трябва да има ориз отгоре!

Нарязваме суджука и пилешкото на по-малки парчета и ги слагаме отгоре на ястието.

Печем в предварително загрята фурна (200-220 градуса) за около 40-50 минути.

Ястието с кисело зеле и три вида месо е готово, можете да сервирате.

От gotvach.bg

Прочетете още:

Най-вкусното пиле с бял сос

Малки домашни пърленки

Картофени гнезда с пилешко филе