Отрова на детска площадка в Кранево отне живота на куче и застраши живота на дете

Детска градина

За отравяне на кучета в черноморското село Кранево сигнализираха наши зрители. Според тях за последните две седмици поне пет кучета са били отровени умишлено. При последния случай – в края на миналата седмица, отровата е била разпръсната на детска площадка в детска градина.

„Бяхме дошли да се разходим с детето, имаше и други дечица на площадката. Кучето ни също дойде да играе с тях. Видях, че яде нещо от кофата, но не обърнах внимание какво е. Реших, че е оставена храна за бездомни животни, а след няколко часа се оказа, че кучето ни започва да умира“, разказа Елина Луутман пред бТВ.

Животното не е ходило другаде преди това, нито е било без надзор. Затова жената предполага, че то е било отровено

„Контакт с отровеното куче имаха минимум две деца. Престъпление е да е се слага отрова до детска площадка. Детето ми повърна, а кучето умря в ръцете ми. Подадох сигнал в полицията, когато разбрах, че има и други отровени животни в селото“, коментира още тя.

Жената казва, че органите на реда не ѝ обръщат особено внимание, а в неделя подава втори сигнал.

Според Елина Луутман отровата е поставена от човек точно в центъра на Кранево, защото на другата площадка няма подобни сигнали. Кметът на селото Атанаска Иванова коментира, че оплакванията срещу бездомните кучета са ежедневно, а към този момент решение не е открито. Имало е ухапани хора и такива, които са били гонени и преследвани от бездомни животни.

От tribune.bg

Прочетете още: 

Скъпа кола беше задигната за секунди в София