Котакът Гого остава в библиотеката

ВАРНА новини лого

Снимка novini.bg

Котаракът Георги ще продължи да бъде обгрижван в библиотеката от отговорни за това служители, за да се гарантират ветеринарномедицинският му статус и санитарните норми. Това е решението на Дирекционния съвет на Народна библиотека „Иван Вазов“ след  получени становища от Общинско предприятие „Екоравновесие“ и РЗИ.

Припомням, че след разгорялата се обществена дискусия по повод съдбата на животното, ръководството отправи запитвания до компетентните институции, за да съобрази решението си с нормативните изисквания за допустимост на отглеждането му в сградата.

В позицията си до обществеността ръководството на книгохранилището отбелязва, че в някои публични коментари по темата в последните дни е било допуснато нарушаване на етичните стандарти. Съветът призовава гражданите да се въздържат от произволни обобщения и обидни квалификации,  които са напълно недопустими в обществения разговор.

Припомням, че в защита на станалия известен като „ библиотечен котарак“ бе стартирана петиция, която събра повече от 10 000 подписа, а в друга, с подкрепа от повече от 3500 човека се искаше оставката на директора Димитър Минев.

novini.bg

Прочетете още:

Скандал! Директорът на библиотека в Пловдив иска да изгони котарака Гого (ВИДЕО)