Американска военна техника ще премине през България

Американска военна техника

Снимка bgonair.bg

Предстои транспортиране на военна техника по железопътната инфраструктура на страната, съобщиха от Министерството на транспорта.

Това ще се случи в периода 19-24 март.

Тогава с влакови композиции ще бъде транспортирана военна техника от Гърция към Румъния. В същия период военна техника ще бъде транспортирана по железопътната инфраструктура на страната ни от Гърция за участие в съвместната българо-американска подготовка на Учебен полигон „Ново село“.

По същия маршрут, но в обратна посока, военната техника ще се върне от Румъния и България към Гърция след приключване на съвместната подготовка с участието на американски военни формирования в двете държави.

Транспортирането на военна техника от Гърция към Румъния и България и обратно е част от регионалното логистично осигуряване на ротацията на военни формирования, които участват в операцията „Atlantic Resolve“ на американските въоръжени сили.

„Atlantic Resolve“ се провежда от 2014 г. в европейски страни-членки на НАТО и включва съвместни подготовки на военни формирования от съюзнически армии за повишаване на оперативната им съвместимост. Операцията на Въоръжените сили на САЩ е принос към мерките за усилване на способностите на Алианса за възпиране и отбрана.

От dariknews.bg

Прочетете още:

Първата в страната велобиблиотека тръгва във Варна