Изложба живопис на Веселин Костадинов в галерия „Академика“ на ИУ – Варна

плакат

ГАЛЕРИЯ „АКАДЕМИКА“ на ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ВАРНА Ви кани на изложба живопис на ВЕСЕЛИН КОСТАДИНОВ на 25 март 2024 г. от 17.00 ч.

На Благовещение художникът Веселин Костадинов ще подреди изложба живопис в галерия „Академика“ на Икономически университет – Варна, съобщават от висшето учебно заведение.

Веселин Костадинов е роден във Варна. Завършва Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност „Скулптура“ при проф. Константин Денев. Предпочитанията му през последните години са в областта на пластиката – интериорна и екстериорна, и живописта. Има самостоятелни изложби у нас, както и в Холандия, Германия, Франция, участия в представителни изложения и симпозиуми в страната и чужбина. Творчеството му присъства в колекциите на Националната галерия в София, Градската художествена галерия във Варна, Градската художествена галерия в Шумен и др. Включен е в биографичното издание „Кой кой е в България“. Член е на Съюза на българските художници.

Веселин Костадинов живее и работи във Варна. Той е автор на скулптурата на арх. Дабко Дабков пред бившия хотел „Мусала“, на скулптурата „Разходка“ до хотел „Черно море“, на пластиката „Младост“ пред бившия дом „Младост“ във Варна.

Прочетете още:

Евродепутатът Радан Кънев ще бъде гост-лектор пред студентите в ИУ – Варна