БСП за движението „Бузлуджа“: Абсурдно е. Хора извън партията искат оставка на лидера

БСП

Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП излезе с позиция по повод на учредяването на движение „Бузлуджанци“в рамките на партията. Недоволните от управлението на лидера Корнелия Нинова вчера се организираха в НДК и решиха да „съживят“ червената партия. Според БСП обаче срещата е фалшива и става дума за „чужди партии, стари лица, без нови идеи“ Вчера над 500 социалисти от цялата страна учредиха движението, а начело застана председателят на БСП – София Иван Таков.

В позицията на БСП днес се посочва, че информацията, че на срещата в НДК присъстват социалисти, членове на БСП, е фалшива. Мнозинството от участниците бяха председатели и ръководства на други партии: АБВ, Движение 21, Изправи се. Бг и др., както и безпартийни хора.

„Абсурдно е, членуващи в други партии да организират движение вътре в БСП. Нечленуващи в БСП да искат свикване на извънредно заседание на  конгрес на БСП. Това минава всякакви граници на политическа  логика и морал“, възмущават се червените.

„Вместо очакваните нови идеи за модерна лява политика  и нови лица,  единствената новина , която тази среща произведе е, че хора извън БСП искат оставката на лидера на партията. Нямаше никакви идеи за лява политика, а лицата бяха старите политици на прехода“, пишат още от пресцентъра на социалистите.

„Претенциите за морална алтернатива се разбиват на пух и прах във фактите: АБВ на Първанов управлява заедно с ГЕРБ и въведе убийствената пенсионна реформа. Сергей Станишев въведе плоския данък и се целуна с Местан на Орлов мост. А днес заяви, че Мария Габриел трябва да стане премиер и да има правителство ГЕРБ СДС-ППДБ. Мая Манолова получи поста на омбудсман, благодарение на Борисов. Иван Таков направи сглобка в СОС с ППДБ  и ГЕРБ и внесе увеличението на заплатите на общинските съветници на 6000 лв.  Единственото, което ги обединява е желанието за оглавяване на БСП  и използването  на партията за лични цели“, убедени са социалистите.

По думите им посписка от 50 човека е фалшива. В нея фигурират имена на хора, които не са членове на БСП . Има такива , които членуват в други партии. А някой от уж подписалите не знаят, че имената им фигурират в този списък.

„Въпросът с лидерството в БСП се решава единствено от членовете на партията на пряк избор. Такъв ще има в края на годината. Всеки, който отговаря на условията може да се кандидатира и да спечели най- добрия“, пише в позицията на БСП

Подобни прояви на прага на нови избори целят единствено удар по БСП  и сваляне на резултатите.

Призоваваме лявомислещите хора и всеки, който споделя стремежа ни да се премахне задкулисието, паралелната държава, зависимостите и кражбите, както вътре в партиите, така и в държавата , да ни подкрепи като единствените, които не се прегърнахме с мафията, не ви излъгахме и предадохме“, допълват в позицията си социалистите.

Tribune.bg

Прочетете още:

Несъгласните с Нинова на сбирка в НДК – създават ново обединение