Край на преговорите: Мария Габриел оттегля кандидатурата си за премиер. Отиваме на избори

Мария Габриел

Източник: Tribune

Мария Габриел обяви, че ще внесе писмо за оттегляне на кандидатурата си за кандидат за министър-председател.

„Ще има важен дебат за важните неща и ще се отиде на преговори след избори с уважение към другия и ясен ангажимент за начина, по който да се случват нещата“, допълни Габриел.

„Имаше разговори и през последните три дни, ГЕРБ направи жест и отстъпи“, посочи Мария Габриел. „Ние казваме „не“ на постоянните нови условия“, допълни Габриел.

„Последните 9 месеца видяхме, че важни реформи се случват с ГЕРБ, показвахме, че можем да отстъпим в името на националния интерес и в името отново да има правителство ние отново направихме жест и отстъпихме. Вместо това да бъде оценено постъпи ново искане. Тук ние казваме НЕ на нови условия, защото изпълва групата на ГЕРБ и партията с искане за равнопоставеност, заяви Габриел на брифинг на партията

Тя остава като вицепремиер и външен министър в кабинета „Денков“

Изразявам съжаление за ситуацията, защото направихме много отстъпки, но има основа, които ще бъдат след провеждането на изборите. Ще остана вицепремиер и министър на външните работи. В опцията за избор искам да кажа, че кампанията ще зависи от нас, дали ще бъде използвана за нахъсване на хората, ще се манипулират хората или ще открим какво ясно искаме за България и за важните неща, за да се отиде на преговори след изборите.

Заявявам ясно, че ГЕРБ няма да участва в преговори за втория мандат.

„Ние казваме „Не“ на каквито и да било нови условия. Казваме „Не“ на преговори за втори мандат“, заяви още Габриел.

Тя заяви, че са отстъпили за министерство на енергетиката и е последвало ново искане за МВР. „Не бива да се вторачваме в постове и министерства, а в начина по който се случват“, каза Габриел и подчерта, че не може когато има последна договорка да се появява нова и нова, когато си проявил дух на отговорност да се губи времето. „Ние разминавания и различия по големите теми нямаме“, каза още Мария Габриел.

Tribune.bg

Прочетете още:

Депутати от ПП-ДБ с инструкция да бъдат в София, спират медийните изяви