Слави Трифонов: С облекчение отиваме на избори

Слави Трифонов

Снимка NOVA

След поредица от безумни, глупави и унизителни обрати, днес стана ясно, че най-вероятно, логично и с облекчение отиваме на избори. Това написа във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов.
 
Защото Мария Габриел, на пресконференция каза, че оттегля кандидатурата си за премиер и отиваме на избори.
 
Следващият мандат ще отиде в ПП/ДБ. Тях, напълно логично, никой няма да ги подкрепи. Третият мандат, в когото и да отиде – той ще го върне и така, съвсем правилно, отиваме на избори.
 
Да, има хора, на които това не им харесва, но уважаеми приятели това са хора, които се страхуват от избори, което съвсем логично означава, че се страхуват от демокрацията.
 
Защото, когото и от тези хора да питате: „защо се страхува от избори“, той ще избълва един куп лъжи, но всъщност, той се страхува от резултата от тези избори, а всъщност – няма никакво значение дали се страхува или не се страхува, защото така или иначе си заминава.
 
И така, най-после, тази агония приключи и забележете, тя не беше обидна само за участниците, а беше най-вече обидна за хората, които освен наблюдатели са и избиратели.
 
Тоест, уважаеми хора, български граждани, абсолютно съм сигурен, че вие заслужавате уважение, благодарност и най-вече заслужавате съвсем друга политическа класа, която сега се надявам да си изберете на следващите избори. Гласувайте с разум, бъдете умни, за да бъдете силни.
 
 

Прочетете още: 

Край на преговорите: Мария Габриел оттегля кандидатурата си за премиер. Отиваме на избори