Слави довърши Денков и ген. Гном: Вие сте доказателство за тоталната липса на чест и достойнство

Слави, Денков и Гном

Колаж от снимки на БГНЕС - свободен сайт

„Въпросът с честта и достойнството е национален, защото като нация имаме нужда от примери, които са поставили честта и достойнството над всичко. Дори над живота си. Защото трябва да имаме личности, с които да се гордеем. Иначе няма да сме нация. И ние ги имаме. Няма да им казвам имената, всички ги знаем. Много се извинявам, едва ли съм аз човекът, който трябва да говори за тези неща. От друга страна, аз имам това право, защото въпросът с честта и достойнството е и личен. Всеки един от нас ежедневно прави много избори и често в личния ни живот всеки един от нас трябва да взима решения, директно свързани с чувството за чест и достойнство. Това, което направи Николай Денков по Националната телевизия онзи ден и това, което направи Атанас Атанасов от трибуната на парламента днес са абсолютни доказателства за тоталната липса на чест и достойнство“.

Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Според него, това са хора, които трябва да имат чест и достойнство, защото са публични личности и носят обществена отговорност.

„А те се държаха унизително и срамно в името на властта и облагите, които носи тя. Чак мен ме е срам, а всъщност аз нямам нищо общо с тези хора. Имах. Но ги свалих от властта и една от причините беше точно казус, свързан с честта и достойнството. Македония. Те бяха готови, наистина готови да пропуснат факта, че заради Македония са измрели 300 000 български воини и това не е европейски казус, а лично наш – български. И не може, просто така, по тази тема да се навеждаш и да пълзиш пред посолствата, само защото искаш да имаш власт и искаш да те обичат разни сбъркани европейски чиновници. Е, аз пък имах възможността да ги махна по този въпрос и ги махнах. И сега като ги гледам как се молят на човека, когото арестуваха си мисля, че много добре съм постъпил. Един от тези хора ме нарече бивш певец, но той не знае нищо за нашата любов, на българите към македонските песни. Въобще не ми пука за какъв ме мисли, защото всички песни, които пея и съм изпял, ги пея с любов! И сега ще ви изпея една такава песен“, завършва той.

7dnibulgaria.bg

Прочетете още:

От ПИК! Майстори на сонета и кратките музикални форми…