Бобен тарт с бекон и зеленчуци

ВАРНА новини лого

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти: 

сварен боб – 300 г

орехи – 100 г

моркови – 2 бр.

червен лук – 1 гл.

земна ябълка – 5 грудки

бекон – 3 листа

сол

джоджен – на вкус

Начин на приготвяне:

Свареният боб се намачква с вилица.

Подправя се с джоджен и сол на вкус.

Слагат се натрошени орехи и сместа се разстила във форма за тарт с диаметър 20 см. Пече се 30 минути.

Върху готовия солен тарт се слагат запържените зеленчуци и бекона, запечен на сух тиган.

Украсява се с пресен джоджен.

Добър апетит!

Източник: Gotvach.bg

Вижте още:

Рецепта на деня: Пилешко ризото с гъби