Деница Сачева: Нулева е възможността Росен Желязков да е служебен премиер

Деница Сачева

Това, че президентът е избрал ИТН за третия мандат, е по-скоро знак към БСП. Самите ИТН обявиха, че няма да реализират мандата. Това заяви пред БТВ заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

„Изключително неприятно е, че пак трябва да се дадват пари за избори – вече са похарчени над половин милиард. Но и едно лошо правителство също може да струва скъпо.“

„Уморих се последните три години да приемам закони под натиск, за да няма упрек, че от ГЕРБ сме статукво. ПП-ДБ упражняват служебно насилие. Не е нормално три години да се говори за Конституцията, а когато има промени, от ПП-ДБ да заявяват, че има нещо, което не им харесва.“

„Нулева е възможността Росен Желязков да е служебен премиер. Той е председател на Народното събрание. Не желаем в служебния кабинет да има фигури, които са свързани с ГЕРБ“, разкри Деница Сачева.

„Преговорният екип на ГЕРБ-СДС влезе в разговори с намерение да постигнем споразумение за правителство. Но то трябваше да отчита интересите на избирателите. Не можем да работим под непрекъснати упреци и някой да трябва да се доказва пред Кирил Петков и Асен Василев“, коментира депутатът от ГЕРБ.

„По време на преговорите ПП-ДБ започнаха един „бритален пазарлък“, а Кирил Петков говореше за „сделка“. После Асен Василев счупи телефона на Бойко Борисов от звънене и дойде в кабинета на Борисов без Петков, явно той е лидерът в ПП“, каза Сачева.

Novini.bg

Прочетете още:

Радев обяви кога и на кого ще връчи третия мандат