5000 деца са евакуирани от Белгородска област

война

Снимка bta.bg

Пет хиляди деца са евакуирани от руската Белгородска област, която граничи с Украйна. Евакуацията е разпоредена след седмици на трансграничен обстрел, съобщи днес областният губернатор Вячеслав Гладков, предаде Франс прес

Миналата седмица регионалните власти обявиха, че 9000 деца от Белгородска област ще бъдат прехвърлени към други области след серия от трансгранични бомбардировки, при които загинаха над дузина цивилни.

В резултат на усилията на областите власти 5000 деца вече са прехвърлени на друго място, извън Белгородска област. Вчера например 1300 деца са пристигнали в Санкт Петербург, Брянск и Махатчкала, поясни Гладков.

Децата, които ще останат в Белгородска област и които живеят в населени места, близо до границата, в това число и в град Белгород, ще учат дистанционно идния месец, добави Гладков.

Магазините, които заради обстрела бяха принудени да преустановят работа, ще получат разрешение да отворят отново врати, при условие че персоналът им бъде обучен да оказва първа помощ и витрините бъдат облепени с тиксо, за да не пръснат на дребни парчета в случай на евентуално поразяване на търговския обект.

Oт bta.bg

Прочетете още:

Силно земетресение събуди Турция!