Калин Стоянов и Денков се хванаха за гушите! МВР-министърът се закани да съди лидерите на ПП

Калин Стоянов

Снимка nova.bg

Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов отговори на обвиненията, че е свързан с разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса. Стоянов разпространи позиция до медиите, в която се казва, че не само не познава Нотариуса, но и го е разследвал.

Вътрешният министър предупреди, че ще потърси правата си в съда относно обвиненията от последните дни, които му отправят политически лидери, включително и Асен Василев. Съпредседателят на „Промяната“ и финансов министър твърди, че Стоянов не се е справил с организирането на предходните избори. Николай Денков пък го обвини, че е прикривал връзки между „Осемте джуджета“, Нотариуса и МВР. За всички тези „безумия“, както ги нарича Стоянов, той смята да си потърси правата в съда.

Ето и целия текст:

Публичните атаки към мен от определени кръгове от хора в медийното и интернет пространство не стихват! Използват се внушения на неистини и откровени лъжи! Затова съм длъжен да заявя категорично:

Не познавам, не съм се срещал и разговарял лично или чрез други лица, по телефона, включително и чрез мобилни приложения, с Мартин Божанов – Нотариуса!

По времето, в което бях ръководител на ГДБОП събрахме всички материали по делото срещу този човек, които са внесени в прокуратура и на базата на които има образувано досъдебно производство!

За разпространяваните неистини и лъжи по мой адрес заведох граждански иск в съда срещу сайт и лица определящи себе си като „разследващи“ журналисти.

Не на последно място – семейството ми притежава един апартамент, закупен с ипотечен кредит, на какъвто разчитат не малка част от българските семейства. Апартаментът е намерен с брокерска фирма за недвижими имоти, която ни показваше различни жилища в продължение на няколко месеца и е закупен на пазарна цена! По никакъв начин не съм се възползвал от служебното си положение при закупуването на този апартамент!
Нещо повече – нямам личен градинар!

Няма да позволя името ми да се петни от политици за предизборните им нужди!

Относно безумията и неистините които се говорят по мой адрес през последните дни, включително и от политически лидери, бивши и настоящи министри по националните телевизии, също възнамерявам да потърся правата си в съда!

pik.bg

Още по темата:

Николай Денков: Ще продължим преговорите с ГЕРБ след вота