Кейт Мидълтън и крал Чарлз заедно срещу рака

Кейт Мидълтън и Крал Чарлз

Getty Images

Принцесата на Уелс и крал Чарлз се борят с рака и са обединени в тази битка.

Кейт Мидълтън и крал Чарлз бяха оперирани в лондонска клиника, в средата на януари, в рамките на няколко дни един след друг. След това дойде неочакваната и за двамата диагноза. Днес и крал Чарлз, и Кейт Мидълтън водят своята битка с рака и са по-обединени от всякога в тази нелека борба. „Те преминават през това заедно“, изтъква кралският биограф Сали Бедел Смит пред списание „People“. „Те винаги са имали много силна връзка. Не мисля, че е самонадеяно да се каже, че Кейт е като дъщерята, която Чарлз никога не е имал. Всъщност, той споделя със сина си Уилям инстинкта да я защитава“, допълва тя пред американското издание, което посвещава априлската си корица на принцесата на Уелс.

За първи път в историята на монархията двама високопоставени членове се сблъскват с подобна диагноза едновременно: съобщението за Чарлз дойде в началото на февруари, а това за Кейт – през март, след седмици на спекулации и конспиративни теории за нейното здравословно състояние: „В този ден кралското семейство се срина до земята, показвайки човешката си страна“, казва експертът Аманда Форман.

Говорителят на Кралския двор е съобщил, че Кейт ще се върне към официалните си задължения, когато получи разрешение за това от медицинския си персонал, а сега тя е съсредоточена върху пълното си възстановяване. Тя съобщи сама диагнозата си, чрез видеоклип в Инстаграм:

Исках да се възползвам от възможността да ви благодаря лично за всички прекрасни послания за подкрепа и за разбирането ви, докато се възстановявам от операцията. Това бяха невероятно трудни два месеца за цялото ни семейство, но имах фантастичен медицински екип, който се грижеше за мен, за което съм много благодарна. През януари претърпях тежка коремна операция в Лондон и тогава се смяташе, че състоянието ми не е раково. Операцията беше успешна. Тестовете след нея обаче показаха, че е налице рак. Тогава медицинският екип ме посъветва да премина курс на профилактична химиотерапия и сега съм в началото на лечението. Очевидно това беше огромен шок и с Уилям направихме всичко възможно да го преживеем и да се справим с него насаме в името на младото ни семейство. Както можете да си представите, това отне известно време. Трябваше ми време, за да се възстановя от тежката операция и да започна лечението. Трябваше да обясня всичко на Джордж, Шарлот и Луи с подходящите за тях думи и да ги уверя, че ще се оправя. Както им казах, аз съм добре и ставам все по-силна с всеки изминал ден, като се съсредоточавам върху нещата, които ще ми помогнат да се излекувам: в ума, тялото и духа си. Това, че Уилям е до мен, е голям източник на утеха и увереност. Както и обичта, подкрепата и добротата, които показаха толкова много от вас. Това означава много и за двама ни. Надяваме се да разберете, че като семейство сега се нуждаем от време, пространство и уединение, докато завърша лечението. Работата ми винаги ми е носела дълбоко чувство на радост и с нетърпение очаквам да се върна към задълженията си, когато мога, но засега трябва да се съсредоточа върху пълното си възстановяване. В този момент мисля и за всички онези, чийто живот е белязан от рака. За всички, които се сблъскват с това заболяване, независимо от формата му. Моля ви, не губете вяра и надежда. Вие не сте сами.

Източник: „HighViewArt“

Четете още:

Заради тумор Никол Егерт си обръсна главата