ЦИК прекратява обществената поръчка за обезпечаването на машинния вот за евроизборите

Централна Избирателна Комисия

Снимка "Фейсбук"

Централната избирателна комисия (ЦИК) прекратява обществената поръчка за обезпечаването на машинния вот за изборите за Европейски парламент. ЦИК ще открие нова за предстоящия вот на 9 юни „две в едно“ – за европарламент и предсрочни парламентарни избори. Това става ясно от проекта за дневен ред на днешното заседание на комисията.

Очаква се днес комисията да определи формата и структурирания електронен вид на списъците на избиратели, подкрепящи регистрациите в изборите на 9 юни 2024 г. В дневния ред на ЦИК е още проект на решение за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и/или в изборите за народни представители на 9 юни 2024 г.

Очаква се и утвърждаване на образци на изборни книжа за двата вида избори.

Тази сутрин президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на служебно правителство на Република България в състав, предложен от определения за министър-председател Димитър Главчев.

Единствената промяна в състава е външният министър – поста заема Стефан Димитров, вместо първоначално номинирания Ивайло Ценов.

Президентът Радев насрочи за 9 юни 2024 г. изборите за членове на Европейския парламент от Република България и предсрочните парламентарни избори.

novini.bg

Прочетете още:

Главчев: Няма да се поддам на провокации