Изборите ще струват 100 млн. лева, каза новият финансов министър

пари

Около 100 милиона лева ще е план сметката за изборите, съобщи новият вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. Ще има и допълнителни разходи за ЦИК. Разходите ще са за провеждане на изборите 2 в 1. „Организацията за икономическо сътрудничество, еврозоната пълноправен Шенген“ – това остават приоритетите на служебния министър на финансите.

Двамата досегашни зам.-министри са депозирали оставките си, стана ясно по време на церемонията по предаване на поста. Близо 10 милиарда лева има във фискалния резерв, а потенциално излизане на външните дългови пазари се очаква по-скоро през есента.

Пълна приемственост в Министерството на икономиката и индустрията обеща от своя страна служебният министър Петко Николов.

Той обаче отказа категоричен отговор ще последва ли ревизия във ведомството, но се ангажира всичко да се случва в рамките на закона, предаде БНР.

Вече бившият министър Богдан Богданов посочи като първостепенни задачи на своя наследник усилията по приемането на страната ни в Шенген и еврозоната , както и реформата в държавните предприятия.

bntnews.bg

Прочетете още:

Три мита за автомобилните акумулатори