Христо Иванов: Отстраняват всички ръководни кадри, които не се ползват с доверието на Пеевски

Христо Иванов

Снимка БТА

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов заяви, че от ръководни позиции се отстраняват всички кадри, които не се ползват с доверието на Делян Пеевски. Така той коментира кадровите промени като освобождаването на заместник-председателя на ДАНС Петър Петров и назначаването на Стоян Темелакиев за заместник-министър в МВР.

„Ясно е, че се отстраняват всички, които не се ползват с доверието на Пеевски. Съответно всички, които се ползват с доверието на Пеевски, остават или се връщат на своята позиция. Това същото го виждате и в ДАНС. При заместник-председателите на ДАНС, които са назначени по едно и също време, единият бива махнат, а другият е оставен. Защо? Даже не става въпрос защо единият е махнат, а другият е останал. Защото вторият се ползва с доверието на Пеевски“, смята съпредседателят на ПП-ДБ.

Иванов каза и, че в началото на предизборната кампания ПП-ДБ ще предложат ясна формула за управлението на страната след вота: „Тя естествено ще стъпи на споразумението, което предложихме – като цели и конструкция. Може да забележите, че в това споразумение господин Пеевски отсъстваше. Именно това се превърна в причината да бъде „взривено“ управлението. Ще продължим своята формула, но това стане когато имаме решение на нашите колективни органи“.

nova.bg

Прочетете още:

ДПС отива на избори с нови правила