Деница Симеонова от ПП-ДБ изуми с опорки: Живко Коцев е подложен на натиск, пари държавата има

Деница Симеонова

Деница Симеонова

Не браним никого. Имаме принципни позиции и в случая, в който има оказан натиск върху главния секретар на МВР Живко Коцев, който дори не знаем докъде се простира – не знаем и какви показания е подписал той. Това каза в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ депутатът от „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ Деница Симеонова.

Искаме да се направят пълни разкрития по всички скандални случаи, които станаха достояние на обществото, но е важно да имаме цялостен подход, посочи тя и добави опорка на „шарлатаните“:

„Няма да се превръщам в защитник на когото е да било, защото не е това темата, по която народните представители трябва да водят дебат. Дебатът трябва да бъде, когато министърът на вътрешните работи е извикан на изслушване пред народните представители, той да представи информацията, която му е изискана. В момента има не само една комисия, която разследва факти и обстоятелства. Забравихме ли случая с „Нотариуса“, където искаме да разберем имало ли е хора в МВР, които са работили, какво са работили, кой им е подписал договора и после са се оказали част от престъпни схеми? Защо започна разследването в СС клуба чак след като беше убит Мартин Божанов – Нотариуса?“

Относно фискалния резерв, Деница Симеонова обясни в пристъп на гениалност, че в момента той е дори с два милиарда над минимума, който трябва да бъде. В края на месеца резервът ще бъде над 9 милиарда, колкото посочи и Асен Василев. Симеонова определи като предизборни внушения обвиненията към „Продължаваме Промяната“.

На въпрос замита ли „Продължаваме Промяната“ този огромен скандал, който гръмна след като станаха известни протоколите на доскорошния министър на електронното управление Александър Йоловски за това, че му е оказван политически натиск от лидера на ПП Кирил Петков, Симеонова отговори:

„За мен истинският скандал е как изтичат разпити, изтичат някакви доказателства от телефоните на хората от прокуратурата? Как изтичат контролирано? Всички българи се съмняват защо изтичат едни неща, а не изтичат други. Премиерът Денков направи най-правилното в този момент – той остави този министър да работи в кабинета, не му е оказвал никакъв натиск, продължил е да работи по своите дейности.“

Гледайте видео:

Прочетете още:

Гърми скандал в „Промяната“ заради Киро и любимката му Деница