Фурор за грациите: 8 медала вдигнаха на крака публиката в „Арена София“

Фурор за грациите.

Снимка БТА - свободен сайт

Българските гимнастички завоюваха общо 8 медала на завършилата в София Световна купа. Две от отличията бяха за ансамбъла, а останалите дойдоха след силно представяне на Боряна Калейн и Стилияна Николова в индивидуалната надпревара.

Българският ансамбъл в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева спечели сребърен медал за съчетанието си с три ленти и две топки, с което на практика бе закрито състезанието в столичната зала „Арена София“.

Това бе второ отличие за момичетата на треньора Весела Димитрова, след като преди това станаха и бронзови медалистки от многобоя.

Българките играха без груби грешки и заслужиха за изпълнението си оценка от 32,350 точки. Шампионки са момичетата от Израел с оценка от 33,100 точки.

На трета позиция е ансамбълът на Полша с оценка от 31,900 точки. По-рано през деня ансамбълът ни остана на шесто място в крайното класиране с композицията си с пет обръча.

Така българките завършват участието си на Световната купа в София с 8 медала – Боряна Калейн е шампионка в многобоя и спечели сребро на бухалки.

Стилияна Николова пък игра най-добре от всичките си конкурентки с топка и лента, а в многобоя и на обръч заслужи сребро.

corner.dir.bg

Прочетете още:

Нургюл Салимова направи реми след 120 хода с украинката Анна Музичук