Хилда Казасян: Три пъти помятах от Чочо Попйорданов

Хилда Казасян

Хилда Казасян

Хилда Казасян несъмнено е едно от най-позитивните и усмихнати лица от тв форматите у нас. Тя е част от журито на едно от най-успешните предавания в страната – „Като две капки вода” на Нова телевизия и печели много почитатели. От години обикаля страната ни и с изключително успешните си проекти „Да послушаме кино”, „Световно кино в музиката“ и най-новият – „Да обичаш Гершуин”, в които представя пред публиката си някои от най-обичаните музикални произведения през годините, предава kliuki.bg.

В тези проекти дъщерята на големия ни диригент Вили Казасян работи с Плевенската филхармония и с някои от най-големите музиканти у нас – Теодосий Спасов, Живко Петров, Васил Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов и др.

В следващите редове ще ви разкрием няколко неподозирани факта за джаз певицата Хилда Казасян.

Ето ги и тях:

Факт №1

Записва с майка си „Детство мое”

Много малко хора знаят, че Хилда Казасян е една от триото, записали популярната песен към филма „Неочаквана ваканция”. Тя изпява в радиото „Детство мое, реално и вълшебно“ още когато е дете. Заедно с нея пеят майка й Надежда и певицата Ани Върбанова, която е част от успешния квинтет на Вили Казасян „Студио В“. Като дете Хилда редовно била викана в радиото, за да записва детските песни и партии. Причина за това, от една страна, е баща й Вили Казасян, който с години ръководи биг бенда там, а от друга страна – малката певица отрано знаела нотите и нямала никакъв проблем да ги разчита. Тъй като майка й също се занимава с музика, тя навлиза в това изкуство много плавно и естествено.

Факт №2

Била изключена от Музикалното училище

Понеже баща й Вили Казасян не се разбира много добре със социалистическата власт, Хилда Казасян има доста проблеми в Музикалното училище, в където се записва, за да учи ударни инструменти. Властта често прави опити да вербува диригента като агент на Държавна сигурност. Той обаче категорично отказва да сътрудничи. Стига се дотам, че Хилда е изключена от училището за назидание. Това не я отказва от музиката. Тя продължава да свири, да пее и да слуша произведения на големи световни музиканти, а в дома й често се правят купони с ученици от Музикалното училище, а след това – и студенти в Музикалната академия в София. Този дом бил своеобразно хранилище на записи, каквито по онова време трудно могат да се намерят в България.

Факт №3

Не се харесвала

Певицата, която е изключително чаровна с големите си изразителни очи и широка усмивка, имала огромен проблем със себе си, когато била тийнейджърка.

Тя въобще не се харесвала. На приемала нито една черта в себе си и непрекъснато се притеснявала как изглежда в очите на другите. Това, което й създавало най-големи притеснения, била склонността й към пълнеене, наследена от баща й. Много време минало, докато се приеме такава, каквато е. Когато изпадала в самосъжаление, баща й я успокоявал, че е добре да направи всички възможни глупости на млади години, за да има време да ги поправи след това. Накрая Хилда разбрала, че е прав. Този етап на отхвърляне на самата себе си приключил с настъпването на зрелостта и любовта с покойния вече Чочо Попйорданов – първият и единствен до момента човек, за когото се е омъжвала.

Факт №4

Три пъти помятала от Чочо Попйорданов

Известно е, че, семейството на Хилда Казасян и Чочо Попйорданов остава без деца, а дъщерята на певицата – Надежда, е от друг мъж. Това обаче не означава, че двойката не е правила опити за наследници. Хилда помятала цели три пъти, докато била омъжена на актьора. След време тя разказва, че двамата са направили всичко възможно да имат деца, но явно не им е било писано. Певицата обобщава, че първият спонтанен аборт ги е изплашил, вторият ги е сплотил като двойка, а третият ги е разделил. Това е била причината двамата с Чочо да се разведат, но остават близки до края на неговия живот.

Факт №5

Работи само с мъже

Край хубавата певица винаги е пълно с мъже и много рядко може я видите на сцената с друга жена. Така е в нейните програми „Да обичаш Гершуин“, „Да послушаме кино” и „Световно кино в музиката“ – всички гост-музиканти в тях са мъже, а в случай, че на сцената излезе и друга жена, то тя е част от Плевенската филхармония, слива се с останалите музиканти и не бие на очи. Същото е и в шоуто „Като две капки вода“ – на масата на журито не сяда друга жена, дори водещите са мъже. Хилда се разбира добре с представителите на силния пол. Тя има и приятелки, но се среща с тях основно зад кадър.

Пред камерите и пред публиката, а и в своите клипове очевидно предпочита да е в мъжка компания. Сред своите колеги тя блести с грация, финес и женственост, а усмивката й е лъчезарна и омагьосваща. Една от малкото представителки на нежния пол, с които е излизала на обща сцена, е нейната дъщеря Надежда. Преди няколко години момичето свири на пиано на концерт, посветен на дядо си Вили Казасян.

Факт №6

Напуснала бащата на дъщеря си още през бременността

Хилда Казасян отглежда дъщеря си сама. Разделя се с баща й – бизнесменът Симеон Бучков, още докато е бременна. Певицата твърди, че не е имало изневяра нито от негова, нито от нейна страна. Във връзката им не бил намесен трети човек, докато са били заедно. Просто тя изведнъж осъзнала, че това не е мъжът, с когото иска да продължава да живее. Фактът, че е бременна, не я спира в решението да го напусне. Двамата обаче запазват добрите си отношения.

Факт №7

Цял живот е на диета

Понеже е предразположена към напълняване, Хилда цял живот води борба с излишните килограми, опитвайки се безуспешно да отслабне. Днес тя признава, че практически е била на диета през целия си съзнателен живот. Брояла е калориите и е яла основно чисто месо и салата. Освен това е пробвала всичко, свързано с мързеливото слабеене, тъй като явно не обича спорта. Пила е всякакви видове хапчета, правила си е процедури, чайове и отвари, за да ускори метаболизма си. Успява обаче да отслабне едва когато се отказва от месото.

Факт №8

Не яде месо

Цял живота о гледала с насмешка на вегетарианците, докато самата тя не става част от тяхната общност. Това се случва, без да го е планирала. Започва да готви вкъщи, наблягайки на здравословните рецепти заради дъщеря си. Решава да пробва ястията да са без месо и се оказва, че й харесват. Няколко дни подред, без дори да се замисли, пропуска месото в менюто си. Постепенно започва да забелязва, че това й действа добре. Започва да чувства по-голям прилив на енергия, събужда се отпочинала и в идеално настроение. Решава да удължи още малко периода без месо, докато накрая просто свиква да яде постни ястия. Новата диета се оказва добра и за фигурата й – певицата започва да сваля килограми дори когато яде въглехидрати, каквито преди това не си е позволявала. До ден днешен тя обаче не казва за себе си, че е вегетарианка, а просто, че не яде месо.

Факт №9

Носи предимно черни дрехи

За разлика от повечето жени, Хилда не обича шопинга. За нея това е загуба на време. Дори дрехите си купува, без да ги мери. Просто грабва нещо от магазина, носи го на касата и плаща. Често се случва да купува с няколко размера по-големи облекла. За щастие, познава добра шивачка. Носи й новите си придобивки и я моли да й ги направи по мярка. Основният цвят в гардероба й е черното, тъй като по този начин дрехите й най-лесно се съчетават една с друга. Иначе би й отнело енергия да мисли как да ги комбинира. Почти всичките й дрехи си приличат, за да не губи време да подбира това, което ще облече за ежедневието, сцената или за официален случай.

Факт №10

Променя живота си с медитация

Певицата успява да промени живота си към добро, да се приеме като жена и личност и да развие кариерата си до степента, в която я виждаме в момента, благодарение на медитации с популярната духовна учителка Милена Голева. „Промених много свои навици, без да се усетя. Откакто съм при Милена, се усещам много по-уверена и спокойна”, сподели дъщерята на Вили Казасян.

Голева пък ползвала кадифения глас на джаз изпълнителката за фон в групите си по медитация. Хилда често е препоръчвала специалната Медитация за любов към себе си. Тя помогнала на самата нея от жена с проблеми със самочувствието да се превърна в уверената и успешна чаровница, която зрителите познават от журито на „Като две капки вода”.

Източник: „Уикенд“

Прочетете още:

Болна за мърсуване? Мария Силвестър има фетиш, заради който синът й бере срам в училище