Жената зад щанда заговори за още реформи

Надежда Йорданова

Надежда Йорданова

„Скандалът с МВР и Митниците показва, че реформите в службите и в съдебната система трябва да продължат“, заяви Надежда Йорданова – зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ, бивш министър на правосъдието.

По думите на Жената зад щанда (както е позната в социалните мрежи) има „едно размахване на компромати и изтичане на информация, без да знаем къде е истината“, но това не е усилие за обективно, бързо и всестранно разследване, а е „компроматна бухалка“: „Опасявам се, че този случай ще бъде забравен някъде, след като постигне своята компроматна цел. Ще продължа да настоявам фактите да бъдат установени – такива, каквито са“.

Тя беше категорична, че компроматите не са в арсенала на ПП-ДБ: „Наш дълг е да предлагаме решения на хората и да ги убеждаваме, че можем да вземем живота си в ръце и да го направляваме. Че държавата може да бъде майка, вместо да е бухалка“.

Вместо да продължим с реформите и със съвместните усилия, ГЕРБ се отказаха да вземат самостоятелни решения, които не са одобрени от ДПС, коментира още Йорданова и уточни, че след това решение е започнало „връщането към реториката, позната през 2017, 2018, 2019 г.“.

„Ужасната кална война, която тогава се случи. Книги бяха издаване срещу „Демократична България“ и „Да, България“, какви ли не чудеса – лъжа до лъжа бяха написани тогава. Но ние не отменихме нашия път, напротив – говорехме какъв трябва да бъде пътят напред. Защото, колкото повече се отвращават хората, толкова по-малко гласуват“.

Виждаме яростна съпротива срещу реформите, подчерта Надежда Йорданова.

Тя призова служебното правителство: „Каквито и кадрови решения да вземат, да са само на база професионализъм, а не партийни пристрастия или желания за чистки. Това, което се случи в ДАНС е притеснително. При двама назначени заместници – единият се освобождава, а другият – остава“.

ПП и ДБ трябва да сме заедно на предстоящите избори, защото в тези трудни времена не можем да делим избирателите, заяви Жената зад щанда.

lupa.bg

Прочетете още:

Деница Симеонова от ПП-ДБ изуми с опорки: Живко Коцев е подложен на натиск, пари държавата има