На Киро пак му приседна ПИК: Петков, Василев и Химика направиха тройка в Пловдив

Киро, Асен, Академика

Колаж ПИК

Не очаквам на следващите избори да можем да взаимодействаме с ГЕРБ, освен ако там не стане изключително драматична промяна, която реално да позволи да се случат реформите в страната. Това каза пред журналисти в Пловдив съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Асен Василев.

Той, Кирил Петков и Николай Денков провеждат открит разговор с Никола Минчев и поддръжници на партията в Римския стадион в града. Тройката Петков-Василев-Академика направи поединично демо на кавърверсиите на ПП, въртени през месеците на управлението на сглобката. С днешна дата засегнатите на чест и политическа некадърност променкаджии натиснаха педала на емоцията, за да „просветят“ симпатизантите си, дошли да ги чуят. 

Този парламент, който идва, така както аз виждам, е че подкрепата, която можем да получим от страна на ГЕРБ, е изчерпана, посочи Василев. По думите му причината е, че ГЕРБ са ги подкрепяли, докато реформите са били на хартия. В момента, в който реформите трябваше да станат истински, ГЕРБ отказаха да подпишат споразумение, че нещо такова ще се случи, камо ли да подкрепят такова нещо, подчерта съпредседателят на ПП.

Той посочи, че промените не са нещо толкова абстрактно. „Става въпрос за това да има честни конкурси навсякъде, съдът да работи и хората да му вярват, прокуратурата, Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), МВР и службите да не се използват като бухалки, да имаме честни избори, каквито имахме само по времето, когато Бойко Рашков беше министър“, коментира Василев. 

Николай Денков посочи, че в хода на преговорите е казал на Мария Габриел, че изборът на Борисов е или европейското развитие на България с Мария Габриел, или миналото си с Пеевски. „И Борисов избра Пеевски, затова отиваме на избори, защото те искат да си живеят там, където са живели преди 10-15 години“, допълни Денков.

„Силата на Промяната е при вас“, заяви на свой ред Кирил Петков и допълни: „Политиците са нищо, освен представители на хората. Борисов е дотолкова силен, доколкото 700 000 човека гласуват за него. Ако не гласуват 700 000, той не е силен. Той е много добър в театъра, в изказването, но не е толкова силен сам по себе си. Пеевски също не е толкова силен. Зад него стоят едни 400 000, които са фиксирани и той не се страхува, че ще ги загуби. Други сили те нямат“.

Киро не пропусна да завърти любимата си тема напоследък – за „кафявите медии“: „Те видяха, че не могат да ни купят. Няма как да ни купят. Няма цена. Още по-лошо е, че не може да ни сплашат. И единственото, което могат да направят, е да хвърлят една помия върху тези хора, така че да ги окалят и да не им вярват. 300 статии на месец – някой пише, някой публикува, някой шерва, някой върти – за безумни истории. Но когато една безумна история се повтори безброй пъти, тя започва лека-полека да попива“.

И тук Кире направи „епохалното си разобличаване на ПИК“, показвайки на видеостената заглавия от агенцията.

„Тука съм извадил, това е само от една медия, между другото: „Пици с кристали в Министерски съвет“. Аз още не мога да разбера откъде идва думата „пица с кристали“. Защо не е само кристали, ами е пица с кристали? Отне ми дълго време да го разбера. Едното е, че на хората им звучи някак си по-народно. И второ – защото работихме от сутрин до вечер и сме си тръгвали късно вечер, единствената храна, която ядяхме, беше тези пици. И те, носейки тези пици, се опитаха да вържат това, че работим до 1 часа през нощта, защото искахме още нещо да избутаме, измислиха пица с кристали“, коментира Петков.

После се спря на „Чаталджагейт“, който по думите му бил „огледален скандал“ с „Барселонагейт“ – с истеЕнска къща в Барселона. На „Турски поток“ огледалният му „отровен образ“ бил „Лукойл“. На „пачките с Борисов“ били измислени „пачките с пудела“.

„Тези двойници на историята целят само едно нещо“, отбеляза мъдро Кире и поясни: „Те не искат да кажат – ние сме по-добри от тях. Те искат да кажат, че всички са еднакви“.

ПИК

Прочетете още: