На Ризова й паднаха цайсите пред Коцето! Тв водещата в канала на Посолството се оплете във въпросите си

Коцето и Ризова

Колаж ПИК

За пореден път водещата на телевизията на Посолството от ул. „Козяк“ Цветанка Ризова е поставена на място от своите политически гости.

В студиото лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов разби на пух и прах предварително подготвените й „провокативни“ питания.

„Ние на практика вече сме изработили първата инициатива, която ще представят нашите представители в ЕП. Това е петицията, която ще внесем и която ще искаме да бъде гласувана в ЕП за това дали България да влезе в еврозоната или не. 500 000 подписа, събрани миналата година, бяха погазени от Конституционния съд. Що се отнася до останалите по-глобални задачи, които нашите представители ще преследват в ЕП – началото на процес по предоговаряне на нашето членство в ЕС. Българската изпълнителна власт в момента не говори за това нещо. А ЕС се готви за реформи, които ние не одобряваме“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, чиято партия първа подреди листите с кандидатите си за евродепутати.

„Ние не искаме да сме в съюз или организация, в която някой ще ни диктува какво да правим“, подчерта той.

И поясни: „ЕС е замислена като културна и икономическа общност. В момента той се превърна в политическа организация, с политики, които заплашват европейската цивилизация и Европа. Включително и с политиките, които водят до дехристианизация“.

„Кои са тези политики?“, изви учудено вежди тв водещата Ризова.

А Костадинов отговори: „Прокарват се най-различни такива политики. Влизаме в много дълбоки детайли. Но специално в Белгия имаше кампания за премахване на разпятията в училищата. Европа носи кръстове, не бурки“.

„Вие за или против ЕС сте“, настоя Ризова.

„ЕС в момента е вреден и неполезен за европейската цивилизация. той трябва да се превърне отново в една икономическа и културна общност. В крайна сметка този ЕС не е единственият в Европа Има Асоциация за европейска търговия, която обединява четирите най-богати страни в Европа – Щвейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. И там еврото не се ползва“, заяви Костадинов.

„Аз затова искам да разбера смисъла да участвате в евроизборите“, настоя Ризова

А Костадинов отговори: „Много е простичко – искаме ли България да не изчезне като държава. Това не е наша единствена битка на „Възраждане“. Има много такива организации като нашата, които настояват Европа да се върне към своите ценности“.

„Вие имате ли съмнения в честността на изборите?“, настоя тв водещата, дочула подсказване в слушалката си.

„Нека бъдем малко по-коректни. Това не е служебно правителство. То е на ГЕРБ и ППДБ“, заяви лидерът на „Възраждане“.

И добави: „Истината е, че това не е служебно правителство и това се видя вчера. Може ли министър да бъде сменян след реакцията на лидер на политическа партия, на Бойко Борисов? Истината е, че България се командва от телефона. И дали този телефон е в ръцете на Борисов или на американското посолство. В 3,46 ч. имаше позиция, уж българска, на МВнР, публикувана в мрежата Х. И тя беше написана на английски, не на български. Очевидно не са имали време да я преведат и са я пуснали така, както са им я изпратили от посолството“.

„Това правителство ли е, кажете? Разчиства се терен. Има само хаос и безредие. Опит да се настанят на назначаеми позиции хора от ГЕРБ и ДПС. Пълен хаос! Това е разпад на държавността!“, заяви Костадинов.

Той коментира и доклада на шефа на ДАНС Пламен Тончев, представен днес пред парламентарната комисия за Агенция „Митници“:

„В този момент трябва да имаме не арести, а разпускане на цели институции. МВР трябва да се разпусне. Митниците трябва да се разпуснат. Хората там трябва да минат тестове за лоялност. В системата за сигурност работят много качествени хора, слава богу. Друг е въпросът обаче, че има също толкова некачествени хора“.

ПИК

Прочетете още:

Шефът на ДАНС: Установена е комуникация на Асен със Стефан Димитров! Василев отрича като партизанин