Димитър Главчев: Нямам доверие на двамата министри, които искам да сменя. Сега на ход е Радев

Димитър Главчев

Снимка БТА - свободен сайт

„Ще изпълня задълженията си по Конституция и съм го направил. Дал съм своите предложения за издаване на указ, повече по въпроса няма какво да кажа. Сега на ход е президента Радев. Призовавам го и той да си изпълни задълженията по Конституция. Предложенията за рокади в служебния кабинет са изцяло мои. Така се стекоха обстоятелствата, че се появиха призиви от партийни събрания, но те бяха впоследствие на разговорите, които проведоха и това може да се провери“. Изявлението направи служебния премиер Димитър Главчев, който участва в извънредното заседание на Европейския съвет на 17 и 18 април в Брюксел.

Главчев обясни закъснението в първото си предложение за смяна с очакване за комуникация с Радев

„Аз смятах, че така е коректно. Той е запознат и с двете промени, Очкавам той да направи своята стъпка по Конституция, България не може да бъде в режим на изчакване, два дни са много, изборите чукат на вратата“, заяви служебния премиер.

„Нямам доверие на двамата министри, които съм предложим за смяна, защото те не могат да работят на оборите, искам комукация и бързи решения. Няма време за чакане“, добави Главчев.

Той увери, че е готов да продължи по всякакъв начин комуникацията си с Радев.

tribune.bg

Прочетете още:

Радев и Главчев ще обсъдят в петък поисканите смени на министри