Бойко в Пловдив: Не е моя тема дали Главчев да е и външен министър

Бойко в Пловдив.

Снимка и видео от "Фейсбук"

„Не искам да коментирам тази тема, тя не е моя“, каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос за идеята Димитър Главчев да е едновременно служебен премиер и външен министър.

„Ами той не знаел с какво се е заел (като коментар на думите на Румен Радев за Главчев). Беше избран за шеф на Сметната палата. А новата конституция го прати на най-високия пост в държавата. Вие какво си мислите: че да си премиер, е лесно? Досега ставахме премиери с над 100 депутати зад нас. Първа политическа сила с мощни коалиции. Тогава управляваш с размах, защото имаш доверие зад себе си. Сега дали е шеф на Сметната палата, омбудсман, на БНБ, изведнъж му се дава цялата власт в държавата. Ние сме се готвили за тия постове. Аз като главен секретар, като кмет на София два мандата. С екипи, с хора, със състави“, добави Борисов, цитиран от „24 часа“.

Лидерът на ГЕРБ коментира и отношенията с ПП-ДБ.

„Не знам на тези хора откъде им дойде тази омраза, тази непрекъсната агресия. Вие виждате сега по газовите схеми – атакуваха газовия хъб „Балкан“, „Боташ“… атакуваха всичко. И точно тези камъни отидоха в тяхната градина. Оказа се, че те никаква диверсификация не са правили. Ние имаме 11 танкера платени до момента, и нито един от тях не е влязъл у нас. Само един от тях е в Турция. Това ли ще обясняват от ПП в кампанията“, попита Борисов.

Той се върна към преговорите за ротацията и обясни как Асен Василев му казал: „Без МВР не може“. „Следващите процеси показаха защо им е толкова важно това министерство“, коментира лидерът на ГЕРБ.

И обясни каква кампания ще води.

„Тя ще е позитивна. Ние 3 г. правим избори в изключително враждебна среда. С министри като Бойко Рашков, като Демерджиев. По-тежко не ни е било. Така че и сега ще оцелеем и ще се справим. Ние пак ги побеждавахме. Нали помните тези времена? Техни министри – на вътрешните работи, на електронното, всичко тяхно. Без нито един човек никъде от ГЕРБ. И пак първа политическа сила“, заяви още Борисов.

Запитан дали отново ще води листата на ГЕРБ в Пловдив, той каза: „Е, ако ме искат. Мисля, че за Пловдив сме направили достатъчно, че да ме искат.“ „За нас ще е удоволствие“, намеси се в този момент кметът на Пловдив и местен лидер на ГЕРБ Костадин Димитров. „Това ще го обсъждаме друг път“, отвърна Борисов.

Той е в Пловдив за пролетния бал на местната структура на ГЕРБ.

Гледайте видео:

Прочетете още:

Главчев изненада България и Потника: Ако издаде такъв указ…