Кой е котарак №1 на Район „Владислав Варненчик“ във Варна?

Котаракът Владислав.

Снимка Димитрина Дончева, "Радио Варна"

Най-известният котарак в България безспорно е котаракът Гого, който живее в библиотеката в Пловдив. Подобна радост обаче имат и в кметството в Район „Владислав Варненчик“ във Варна.

Котаракът живее в коридора на информационния център. Има си къщичка от кашони на която пише „Котешката къща на Владислав“. Има и други екстри – купички за вода и храна и вниманието на всички хора, които посещават кметството.

Котаракът, който най-вероятно е бил домашен и е кастриран, дошъл сам преди две години, разказа за „Радио Варна“ Янита, която работи в центъра и основно се грижи за него. Пуснали го да влезе, защото било студено. Направили му къщичка от кашони и той по цял ден спи в нея, докато хората работят.

Когато наближи краят на работното време, към 16,55 ч., застава до вратата и излиза навън заедно с всички, които работят в информационния център. Вечер спи навън, защото има СОТ и не можем да го оставим цяла нощ заключен, обясни Янита. Но на следващата сутрин се появява още с началото на работния ден и набляга основно на ядене и спане.

Жителите на квартала също се радват на котето, което не пречи на никого.

Кръстили са го Владислав на името на квартала.

„Душичка е, не можем да го оставим гладно!“, с усмивка споделя още Янита.

Димитрина Дончева, „Радио Варна“

Прочетете още:

Николай Костадинов: Готови сме за ключови за „Владиславово“ ремонти! Чакаме община Варна да пусне възлагателните писма (ВИДЕО)