ВМРО – Варна, настоява за оставки в Общината за безхаберието с кърлежите!

ВМРО

От профила във „Фейсбук“ на ВМРО – Младежка организация Варна:

ВМРО – Варна настоява за оставки в общинската администрация и санкциониране на отговорните за двойно по-високия ръст на ухапаните от кърлежите в гр. Варна!

Националният център по заразни и паразитни болести и Регионалната здравна инспекция във Варна съобщават за драстично повишаване на ухапаните граждани от кърлежи. За миналата седмица пострадалите са 36 души, при само 6 за същия период на предходната година. Това се дължи за закъснялата дезинсекции срещу кърлежи. Поради обилната влага и покачващите се среднодневни температури числеността им бързо нараства, както и заради закъснялото косене на тревните площи, което започна едва преди броени дни.

Видно от публичния график, че междублоковите пространства в големите квартали, училища, детски градини, ясли, спортни и детски площадки и др. е предвидено да се извърши дезинсекция до края на месец май, което според нас е крайно неадекватно, предвид данните, които НЦЗПБ и РЗИ-Варна са изнесли. Необходими са спешни мерки, тъй като безхаберието и бездействието на общинските власти застрашава здравето на варненци! Належащо е да бъде актуализиран графика на общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация – Варна”, което трябва да форсира обработката и третирането на зелените площи, като приоритизира своята дейност към местата, където има струпване на множество хора.

Здравето на варненци не може да бъде излагано на риск, заради ниски нива на компетентност и невъзможност да бъдат посрещнати адекватно промените на времето. Динамичните условия и бездействията на администрацията задължава да бъде потърсена отговорност от лицата, които отговарят за този вид дейност!

Прочетете още:

Коцев събира капачки, вместо да заложи в бюджета на Варна нужните средства