Насилие над 104-годишна баба във Видинската болница

синини по крака

Снимка trud.bg

104-годишна жена е връзвана за крайниците докато е била на лечение в болница във Видин.

Това твърдят нейни близки, които не са били допускани до нея по време на престоя ѝ в лечебното заведение. След като жената е изписана, близките и видели синини по тялото ѝ.

Пациентката е била настанена в отделението по вътрешни болести на 17 април. Внукът на пострадалата Емил Трифонов разказа, че жената е оставена в лечебното заведение без придружител. Близките и получавали само сведения за състоянието и, тъй като свиждания нямало.

„След като я изписаха тя беше отслабнала, видяхме, че зад китките и по краката имаше синини. Когато майка ми е пристигнала в болницата при изписването е видяла, че едната ѝ ръка е била вързана”, каза Трифонов пред „Нова“. Той добави, че жената се е оплакала от престоя си в лечебното заведение.

Д-р Богдан Томов, заместник-директор на лечебното заведение обясни, че пациентката на моменти, по време на лечението, е била психомоторно възбудена. „Проведени са мерки за временно физическо ограничаване, за да може да се проведе лечението. Това е направено временно”, каза той.

По думите му кожните промени, за които се твърди, че са вследствие на това, че жената е била вързана, не отговарят на локализацията на местата, които са били обект на лечение.”

Най-вероятно това се дължи на кожни и трофични промени, свързани с тежки придружаващи заболявания. Болната е лекувана по медицински стандарт и обвиненията са несъстоятелни”, каза още Томов.

trud.bg

Прочетете още:

Зрелищна катастрофа в София: Кола се заби в багер