14-годишно дете е в болница след бой в училище

топка за игра

снимка: Pixabay

14-годишно дете е в болницата в Хасково след бой в училище. Вчера следобед в двора на училището в село Узунджово детето е ударено от по-големи тиннейджъри, които не са ученици. Сигналът е подаден два часа по-късно, когато битото дете се прибрало вкъщи.

Около 14.00 ч. в двора на училището децата играят футбол. Става спречкване между битото дете и него съученик. Малко по-късно, когато се прибират в сградата, 14-годишният е нападнат от близки на другото момче.

„Те две деца чужди, не са от училището, на възраст 17 – 18 години, влизат в училището и го налагат“, разказа Антон Атанасов – дядо на битото дете.

Всички влизат в училище, а битото дете остава в клас и си пише домашните. Дядото, който е и настойник на момчето, разбира за случая, когато то се прибира с училищния автобус. Води го в болница и го настаняват в неврохирургия в добро състояние.

„Детето е бито в 14.00 часа следобед в училището, те го докарват в 16.00 часа, пребито с желязен бокс по лицето, тука на челото и по ушото“, разказва още дядото.

От училището обясняват, че случаят е прецедент, а учителят не разбрал, че състоянието на битото момче е толкова сериозно.

„Правилата са – учителят трябва да вземе детето и да го закара на лекар, така постъпваме, но учителят е подценил случая, помислил е, че не е сериозно щом детето се чувства добре“, заяви Валя Димитрова – директор на ОУ „Любен Каравелов“ в с. Узунджово.

Днес в отдел „Закрила на детето“ се проведе среща между институциите, които имат отношение към случая.

„От наша страна ние ще работим със случая на детето, ще му бъде предоставена подкрепа, работа със специалисти и ще бъдат насочени със семейството към центъра за обществена подкрепа“, каза Зара Костадинова – директор „Закрила на детето“ в Хасково

Семейството на битото дете обмисля да го премести в друго училище.

bntnews.bg

Прочетете още:

Въздушната ни линейка ще заработи най-рано в края на май