Празнично! Руска ракета падна… върху руски град

Разрушения.

Снимка t.me/vvgladkov

По непотвърдена информация от Кремъл една от руските авиобомбите, предназначени за хвърляне на територията на Украйна, е паднала в руския град Белгород, твърди УНИАН. Според губернатора на Белгородска област Вячеслав Гладков в резултат на експлозията са пострадали най-малко 30 частни жилищни сгради и 10 автомобила.

Петима души са ранени и са откарани в болници с различни травми. Губернаторът също публикува снимки на доста сериозни разрушения на мястото на инцидента, но не назова причината за случилото се – дори и под формата на предварителна версия, което е изключително нетипично за този вид официални изявления.

Белгородският опозиционен телеграм канал „Пепел“ отбелязва, че експлозията в Белгород е станала точно в момента, когато руската авиация е изстрелвала регулируеми авиационни бомби по посока на Харков. Отбелязва се също, че преди експлозията в града не е била обявена ракетна заплаха, което прави версията с украинска ракета малко вероятна.

„Руска авиобомба вероятно е паднала върху къща в Белгород“, се казва в съобщението на „Пепел“, като се добавя, че стълбът дим на снимката от мястото на инцидента също е характерен за експлозия на бомба.

dnes.bg

Прочетете още:

Светът им се смее: Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване