Посрещнаха Хари и Меган с песни и танци в Нигерия

Това е първото им посещение в Африка от 2019 г.

хари и меган

Снимка nova.bg

Херцогът и херцогинята на Съсекс Хари и Меган пристигнаха в Нигерия на тридневно посещение. Двойката беше посрещната с пищна програма от песни и танци. Целта на визитата е популяризиране на Invictus Games – международните игри за ранени и болни военнослужещи и ветерани, чийто патрон е Принц Хари.

В програмата им е включено посещение на училище и среща с ранени военнослужещи във военна болница.Двойката ще присъства и на тренировка на благотворителна организация „Нигерия“: Unconquered, която си сътрудничи с Invictus Games, както и на прием, на който ще бъдат почетени семействата на военните.

Меган също така ще бъде съорганизатор на събитието „Жените в лидерството“, заедно с генералния директор на Световната търговска организация д-р Нгози Оконджо-Ивеала. Другите точки в дневния ред на кралските особи включват баскетболен лагер с „Гигантите на Африка“, културен прием и събиране на благотворителни средства.

Пътуването е първото им посещение в Африка от 2019 г., когато по време на последната си официална визита като действащи кралски особи, херцогът и херцогинята посетиха Южна Африка, Малави, Ангола и Ботсвана.

nova.bg

Прочетете още:

Джон Малкович става част от вселената на „Марвел“