Пухкави солени мъфини

мъфини

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти: 

СУХИ СЪСТАВКИ

брашно – 1 и 1/2 ч.ч.

бакпулвер – 10 г

сол – 1/2 ч.л.

захар – 1 с.л.

кашкавал – 1/2 ч.ч. (настърган)

шунка – 1/2 ч.ч. (нарязана на кубчета)

подправки – магданоз, босилек, чубрица, риган

МОКРИ СЪСТАВКИ

яйца – 1 бр.

прясно мляко – 1 ч.ч. (1 ч.ч.=240 мл)

олио – 1/3 ч.ч. (или разтопено масло)

Начин на приготвяне: 

Объркват се поотделно сухите и мокрите съставки.

Мокрите се прибавят към сухите, бърка се с лъжица докато се получи еднородна смес.

Пълни се форма с 12 средно големи мъфини. Пекат се около 20-25 минути на 190 градуса.

Шунката може да се замени с бекон, кренвирши или друг мек колбас. Поднесете солените мъфини с чаша айрян.

Gotvach.bg

Прочетете още:

Домашен хляб с маслини и домати