Детето на Божанков от ПП-ДБ гръмна връстник с пистолет по време на рожден ден

Явор Божанков

Снимка БГНЕС/свободен сайт

С пистолет простреля свой връстник детето на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков. Инцидентът е станал във Велико Търново. Децата са били на рожден ден в Арбанаси на местен бизнесмен. Не е ясно откъде са намерили пистолета, който бил на рожденика. Пострадалото момиченце е улучено в крака. То е откарано в болница без опасност за живота. Неговата майка работи в общината във Велико Търново. Ще се проверява как се е стигнало до инцидента.

Детето на Божанков е на по-малко от 14 г. и няма как да носи наказателна отговорност. Такава може да се търси от собственика на пистолета, който го е оставил без надзор и го е съхранявал неправилно. Оръжието е бойно и е законно, притежание на домакина на партито.

От МВР не са съобщавали за случая, но потвърдиха за такъв инцидент. Надеждите са по-късно да дадат подробна информация.

Явор Божанков има две деца. Те са момчета. По-малкото е родено през 2020 г. Неофициално се знае, че голямото момче е стреляло на този рожден ден.

Още по темата:

Божанков с тежко разминаване за зловещия инцидент! Какво крие?

„Моля за разбиране в този момент. За сега зная само, че на рожден ден в с. Арабанси, на който присъстват децата ми с майка им, децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на собственика на къщата. Рожденият ден е на жена му. Големият ми син е в шок. Лелята на сина ми, която е годинка по-голяма от него е вече добре – ранена в пръста на крачето. Можело е да се случи и най-лошото. Благодарим на Господ, че не е. Не отговарям на телефона на вашите обаждания защото в този момент отивам при децата и искам да бъда до тях“, написа Божанков (депутат от ПП-ДБ) във „Фейсбук“.

ВН

Прочетете още:

Слави за Явор Божанков: Той е като жена, която спи с много мъже! (ВИДЕО)

Купуването и продаването на гласове е престъпление.