Гей-символика и на Евровизия 2024! Спечели швейцарец с пухче и поличка (ВИДЕО)

Евровизия.

Снимки Евровизия 2024 във "Фейсбук"

Швейцария спечели 68-ото издание на конкурса за песен Евровизия. Победителят Немо завоюва 591 т. във финала с песента “The Code” на финала в Малмьо Арена. Това е третата победа на Швейцария в историята на конкурса след триумфа на първата победителка в надпреварата Лис Ася през 1956 и Селин Дион през 1988 г.

Във видео обръщение Немо призова България да се завърне на Евровизия през 2025 г. Послание на българските зрители изпрати и завършилия на второ място Baby Lasagna от Хърватия, който също призова България да се завърне.

На трето и четвърто място завършиха две от най-големите звезди в Украйна и в Франция – атрактивните Альона Альона и Джери Хейл и гласовитият Слиман. Пето място зае Израел.

Коментар за конкурса:

Мрежата загря: „Евровизия“ – конкурс само за дупчени билети!

Евровизия 2024 се проведе в шведския град Малмьо след победата на Лорийн с песента “Tattoo”, един от големите хитовете за 2023 г. Програмата включваше недвусмислени гей призиви към публиката на Стария континент, като особено „активни“ бяха британците (клип от „мъже“, които се натискат след боксова тренировка), Финландия – двама изпълнители, единият без гащи и Испания – домина с джендър облекло на балета.

ВН

Още по темата:

„Вън Израел от конкурса“: Протести в Малмьо преди финала на „Евровизия“