Общо 179 атлети стартираха в класическата дистанция на маратона във Варна

Маратон Варна

Снимка live.varna.bg

Над 1200 бегачи от 33 държави се включиха в Маратон „Варна“, който започна днес на площад „Независимост“ в морския град. Маратонът е в три дистанции. Общо 179 атлети стартираха в класическата от 42,195 км, съобщават от община Варна.

В полумаратона от 21 км стартираха 418 състезатели, а в дистанцията от 10,5 км – 532 атлети.

Кметът на Варна Благомир Коцев даде старт на бягането на 42,195 км, и на градския крос от 2 км. В него най-възрастният участник е на 82 г. Три деца на по 2 г. също ще участват в състезанието.

Бившият спортен министър в два кабинета "Борисов" Красен Кралев (вляво) - поставен под №2 в бюлетината на ГЕРБ-СДС във Варна за депутати в Народното събрание, традиционно уважи маратона в морската столица.
Бившият спортен министър в два кабинета „Борисов“ Красен Кралев (вляво) – поставен под №2 в бюлетината на ГЕРБ-СДС във Варна за депутати в Народното събрание, традиционно уважи маратона.
Снимка live.varna.bg

Победителите в надпреварата при мъжете и жените ще получат парична премия от по 1500 евро, заелите второ място – по 1000 евро, а финиширалите трети – по 500 евро.

Състезанието се провежда по обновено трасе. След старта бегачите се отправят по централната пешеходна зона и навлизат от главния вход в Морската градина, а след това се включват за кратко по пътя Варна – КК „Златни пясъци“.

ВН

Прочетете още:

Пуснаха с месец по-рано фонтана на пл. „Независимост“ във Варна

С флашмоб, посветен на Деня на Европа, ГЕРБ – СДС откри предизборната кампания във Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление.