Пълнен патладжан с кайма

Пълнен патладжан с кайма.

Източник Diddy Portarska, gotvach.bg

Продукти:
патладжани – 3 бр.
кайма – 250 гр.
печени чушки – 2 бр.
лук – 2 бр.
домати – 1 бр.
кашкавал – 6 резена
олио
сол
червен пипер

Прочетете още:
Патладжанът се разделя на две половини по дългата страна. Издълбават се с лъжица. След това се слагат във фурната на 200 градуса за около десетина минутки.

За плънката нарязваме лука и издълбават част от патладжана на ситно. Запържваме ги леко. След това добавяме каймата, след това нарязаната на ситно печена чушка.

Накрая овкусяваме.

Изваждаме патладжаните от фурната и разпределяме от сместа по всички парчета. Накрая слагаме по една филийка кашкавал отгоре. Печем пълнените патладжани около 30-тина минути на 180 градуса.

Приятен апетит!

Прочетете още:

Рецепта на деня: Пълнен патладжан с кайма и кашкавал

Рецепта на деня: Патладжани с кайма и ориз във фурна (от тефтерчето на баба)

Рецепта на деня: Икономичен пълнен патладжан