Кимия Ализаде спечели европейска титла по таекуондо за България

Кимия Ализаде

Снимка trud.bg

Звездата на олимпийското таекуондо Кимия Ализаде спечели европейска титла за България. Натурализираната иранка завоюва златния медал в категория до 62 килограма на шампионата на Стария континент, който се провежда в сръбската столица Белград. Във финала бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро, която ще представя България на Олимпийските игри в Париж това лято, се наложи с 2:1 рунда над носителката на три бронзови медала от световни първенства и световна шампионка за девойки Алия Пауъл (Великобритания).

Ализаде започна европейското първенство с победа над французойката Лухана Лангустин Сумя с 2:0 рунда. След това записа успехи над Луна де Матео (Италия) с 2:1 рунда и над представителката на домакините Надя Тешич с 2:0 рунда. В полуфиналите българката преодоля съпротивата на Ивана Арелич (2:0 рунда).

Мартина Атанасова записа победа и загуба в категория 54 килограма. В първия си двубой състезателката на клуб „Ахил“ се наложи над финландката Рукия Рахмани с 2:0 руна, но във втората не успя да се противопостави на Рахел Аземани (Белгия) и загуби с 0:2 рунда.

При мъжете съдийско решение попречи на Митко Джорджев да продължи по пътя към отличията. В категория 74 килограма спортистът на клуб „Левски“ отстъпи пред Лирой Нсилу.

trud.bg

Прочетете още:

TNT спечели благотворителния турнир в помощ на Павел