Нови разкрития и задържан за стрелбата със сина на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков

Явор Божанков

Явор Божанков

Родителите не носят наказателна отговорност. Това заяви районният прокурор във Велико Търново по повод инцидента с детето на Явор Божанков.

Детето на депутата от ПП-ДБ е простреляло друго хлапе по време на ВИП парти край Велико Търново, е произвело изстрела с боен пистолет.

„Това е било частно събиране във връзка с рожден ден. 15-16 души, сред които и деца, които са си играели. Пистолетът е бил оставен в пейка на двора. Имало е доста деца, които са си играли и във връзка с тази игра е възпроизведен изстрел. Няма лице с имунитет на народен представител“, уточни прокурорът, цитиран от БЛИЦ.

Детето е все още в болница, няма опасност за живота. Собственикът на оръжието е бил и човекът, който е празнувал рожден ден в с. Арбанаси.

„Собственикът на оръжието все още не е дал обяснение, ще даде, след като бъде задържан. Той ще бъде задържан. Законът предвижда наказание от 3 до 10 г.“, каза още прокурорът.

По-късно стана ясно, че собственикът на пистолета е задържан за 24 часа.

Районна прокуратура води разследване за това, че в село Арбанаси на 12 май е причинена средна телесна повреда на непълнолетно дете и за това, че е държано огнестрелно оръжие. Не са взети мерки за безопасност и не е съхранявано по предвидените по закона правила.

Наказанията са съответно до 6 години затвор за първото и от 3 до 10 г. затвор за второто престъпление.

Работата по случая продължава.

Прочетете още:

Божанков с тежко разминаване за зловещия инцидент! Какво крие?