Падане на билборд причини смъртта на трима и рани 59 в Мумбай

Задаваща се буря в Мумбай, Индия, 13 май 2024 г.

Снимка: АП/Rafiq Maqbool

Падане на билборд причини смъртта на трима и рани 59 други във индийската финансова столица Мумбай, съобщи днес местната новинарска агенция Прес Тръст ъф Индия (ПТИ), цитирана от Асошиейтед прес. Инцидентът се случи по време на гръмотевична буря, придружена от проливен дъжд.

Смята се, че десетки души са попаднали под отломките на рекламното съоржение в предградието Гаткопар, написа мумбайската полиция в „Екс“.

Поне 47 души са били спасени и откарани в болница, каза заместник главният министър на щата Махаращра Девендра Фаднавис. Той допълни, че спасителните операции продължават и че е разпоредено разследване на инцидента.

Мусонният период, който трае между юни и септември, носи по-голямата част от годишните валежи в Южна Азия и причинява проливни дъждове и тежки наводнения в Индия. Валежите са жизненоважни за зависимите от него култури, засадени през мусона, но тези дъждове често са причина за големи щети.

Метеорологичната служба на Индия информира, че в близките часове се очакват гръмотевици, дъждове и ветрове в някои части на Мумбай, предадоха местни медии.

bta.bg

Прочетете още:

Вулканът Ибу в Индонезия отново изригна