Пилешки гювечета с картофи

ВАРНА новини лого

Снимка gotvach.bg

Необходими продукти:

картофи – 400 г /2 бр. големи/

пилешки гърди – 200 г

мариновани гъби – 200 г

яйца – 4 бр.

доматен сок – 200 – 300 мл

топено сирене – 4 кръгчета

кашкавал – 100 г

кисели краставички – 2 бр.

лук – 1 глава (по желание бял)

масло – 50 г

риган – 1 щипка

босилек – 1 щипка

сол – на вкус

черен пипер – 1 щипка

чубрица – 1 щипка

Начин на приготвяне:

Пилешкото месо се овкусява предварително с посочените подправки и се сварява. През това време нарязваме гъбите на ситно и ги слагаме в тенджера да се запържат с маслото. След като месото се свари, го добавяме и него в тенджерата с гъбите.

Нарязваме картофите, лука и краставичките и ги разпределяме в гювечетата. Заливаме ги с доматения сок и прибавяме изпържените месо и гъби заедно с бульона, образувал се при пърженето. Добавяме към гювечетата по едно парченце топено сирене и ги посоляваме (на вкус).

Слагаме ги да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса. Оставяме ги около 30 мин и накрая чупим по едно яйце във всяко от гювечетата.

Когато гювечетата са готови, се поръсват с настърган кашкавал и се оставят в топлата фурна, за да се разтопи кашкавалът.

gotvach.bg

Прочетете още:

Пълнен патладжан с кайма

Детски кошнички от яйца и салам

Пухкави солени мъфини