Взривиха депутат на Путин

подпалена кола

снимка: Twitter/X

Колата на астраханския депутат Денис Харитонов била взривена по време на бойна мисия в Украйна, в нощта на 12 май, съобщават руските медии, цитирани от Телеграф.

Той е избегнал смъртта на косъм, след като колата му се взриви в Украйна при предполагаем опит за убийство.

Драматични кадри показват как колата е погълната от бушуващо огнено кълбо отстрани на магистрала, след като той е направил отчаяно бягство.

Харитонов разказва, че грабнал личната си карта и избягал от автомобила миг преди да избухне в пламъци. Той твърди, че пожарът е опит за покушение срещу живота му, причинен от бомба, но че се е измъкнал тръгнал невредим. Смята се, че впечатляващото попадение е най-новият опит за убийство на Украйна срещу руски висши служители, пише изданието.

предполага се, че разбитото превозно средство е китайско производство, което пропутинският политик е използвал за военни задължения в близка бойна зона.

„Използвам собствен автомобил, за да изпълнявам задълженията си в зоната на специалната военна операция“, написа той в Telegram след инцидента.

Политикът е кандидатствал в Байкалския отряд на 7-а диверсионно-разузнавателна щурмова бригада „Свети Георги“.

Все още не е ясно дали ударът върху колата му е нанесен от друга кола бомба или от дрон.

„Слава Богу, не изгоря веднага и успях да спася документи и лични вещи“, казва Харитонов.

Украйна твърди, че е убила повече от дузина високопоставени руски генерали по време на повече от две години на война – много от тях в окупирана територия.

Киев също пое отговорност за убийството на Михаил Филипоненко, проруски политик в окупирана Украйна.

Русия нарече стрелбата срещу Харитонов „терористичен акт“.

Източници от киевското разузнаване казаха, че той „е бил пряко замесен в ракетни атаки срещу цивилни цели в Украйна и убийството на наши хора“

novini.bg

Прочетете още:

Падане на билборд причини смъртта на трима и рани 59 в Мумбай