Николай Рашков: ГЕРБ единствена поставя транспорта като национален приоритет

По думите му липсата на сухопътен Шенген коства над 1 млрд. лева директна загуба за икономиката

Николай Рашков

Снимка dnesplus.bg

ГЕРБ единствена поставя транспорта като национален приоритет. Водач на листата е Росен Желязков, бивш министър в ресора. Той и екипа му направиха много за бранша. Това заяви в студиото на „Твоя ден“ кандидатът за евродепутат от ГЕРБ-СДС Николай Рашков.

Той сподели, че е бил член на експертна група в ЕК. „Помогнах за оцеляването на транспортния бизнес. Аз като цяло се занимавам с транспорт, представлявам интересите ни в Брюксел. Мнозина ме определиха като кандидат за евродепутат по неволя. Пред нашия сектор в момента има екзистенциална заплаха. Тя е свързана с мобилния пакет и приемането ни в Шенген. В Брюксел има стряскащо непознаване на транспортната индустрия“, смята Рашков.

По думите му липсата на сухопътен Шенген коства над 1 млрд. лева директна загуба за икономиката. „303 млн. лева губи бюджетът. Чакането по границата с Румъния средно е 17 часа. Тъй като над 90% от стокообмена ни минава по през сухопътните граници, плащаме между 15 и 18% повече за продуктите в магазина“, коментира той.

nova.bg

Прочетете още:

Борисов: Не може Асен Василев да не знае, че парите за пенсии стоят в НОИ, взехме ги със заеми

Купуването и продаването на гласове е престъпление.