Община Варна е съорганизатор на Национална конференция за предучилищното и началното училищно образование

Събитието ще се проведе на 4 и 5 юни 2024 г. и ще събере над 200 учители и директори на учебни заведения от цялата страна

конференция

Срещата ще представи най-добрите практики в предучилищното и началното училищно образование

Заместник-кметът Павел Попов е един от лекторите на конференцията

Община Варна е съорганизатор на Национална конференция „Цялостен подход в предучилищното и началното училищно образование“. Инициативата, която е на Центъра за творческо обучение, ще се проведе на 4 и 5 юни в курортния комплекс „Златни пясъци“. Очаква се в нея са се включат над 200 учители и директори от учебни заведения в цялата страна. Във форума ще участват представители на институции, неправителствени организации, образователни експерти и други.

Заместник-кметът Павел Попов е един от лекторите в конференцията. Той ще сподели опита и плановете на Община Варна в панела на тема „Регионални иновации за по-добро предучилищно и начално училищно образование“.

Срещата ще представи най-добрите практики в предучилищното и началното училищно образование и ще даде възможност за обмен на опит и идеи в подхода към най-малките ученици. Основният фокус е върху значението на подкрепящата среда, играта, технологиите и иновативните подходи в образованието.

Ще бъдат споделени успешни практики в областта на социалното и емоционалното образование, практичното STEАM обучение, проектно базираното обучение, Монтесори метода и креативните технологии за холистично образование.

Ще бъдат обсъдени и въпроси като училищната готовност, адаптацията и приемствеността между предучилищното и началното училищно образование. Центърът за творческо обучение, който е организатор на събитието, от 2008 г. работи активно за положителна промяна в българската образователна среда. Мисията на Центъра е да подобри образователния процес при най- малките ученици чрез смислено използване на технологиите, развиване на ключови компетентности, иновативни програми за обучение на учители, младежки инициативи и проекти.

За повече информация относно конференцията и регистрацията за участие, можете да посетите уебсайта на организацията: http://conference.cct.bg.

Прочетете още:

От Националния браншов синдикат „Висше образование и наука“ готвят стачка на 20 май