Волейболистките на България загубиха от Нидерландия в Лигата на нациите

националният отбор по волейбол за жени

снимка: ФИВБ/volleyballworld.com

Представителният тим на България по волейбол за жени отстъпи пред Нидерландия с 0:3 (14:25, 20:25, 22:25) в турския курорт Анталия в първа среща от първата седмица във волейболната Лига на нациите (VNL) за 2024 година.

Следващият двубой на българските националки ще бъде на 16 май срещу Япония от 17:00 часа. В Анталия следват мачове срещу Италия на 17 май от 20:00 часа и срещу Франция на 18 май от 17:00 часа.

Селекционерът Лоренцо Мичели избра да започнат Петя Баракова, Мария Кривошийска, Мирослава Паскова, Мария Йорданова, Борислава Съйкова, Ива Дудова и Жана Тодорова-либеро (Маргарита Гунчева, Микаела Стоянова, Мила Пашкулева, Елена Бечева).

Мичели ще работи с много млад отбор в турнира, където за разлика от предишни години няма изпадащи, а целта на България е обиграване на състав за Световното първенство, което предстои догодина.

Волейболистките на Нидерландия, бронзови медалистки от Европейското първенство през 2023 година, имаха превъзходство в ключовите моменти на срещата и контролираха двубоя.

bnr.bg

Прочетете още:

Хандбалният „Шумен 61“ пуска безплатен автобус за феновете за мача на отбора в „Арена Бяла“