Атентат в Словакия – простреляха премиера Роберт Фицо

Роберт Фицо

снимка: gettyimages

Словашкият премиер Роберт Фицо е бил ранен при стрелба и е откаран в болница, пише АП. Инцидентът е станал в град Хандлова, на около 150 километра североизточно от столицата, според новинарската телевизия TA3.

Според информацията министър-председателят е бил прострелян пред сграда, където е щяло да се състои заседание на правителството. Било е стреляно няколко пъти, се казва в неофициална информация

Арестуван е заподозрян за стрелбата. Видеозапис показва как няколко мъже бързат да задържат заподозрения.

В първоначалната си реакция на стрелбата президентът на Словакия в оставка Зузана Чапутова каза, че е шокирана от „бруталната и безмилостна“ атака срещу премиера и му пожела сили да се възстанови.

Премиерът на Словакия е отявлен привърженик на Русия в конфликта на страната с Украйна. Той смята, че отстъпването на част от украинската територия на Русия е единственият начин за прекратяване на войната. Фицо дойде на власт с обещания да спре оръжието за Украйна, след като спечели премиерския пост за четвърти път на изборите през есента на миналата година. Той обаче не се добра до мнозинство и формира правителство с крайните националисти. 

 

tribune.bg

Прочетете още:

Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите