Кой кой е в листата на ГЕРБ – СДС във Варна: Христо Стоянов с номер 14

Аз съм един от Вас. Аз съм един от улицата, който е хванал живота в ръката си, и един от интелигенцията на тази страна

Христо Стоянов е колоритна личност с богат житейски опит – израснал сирак, той се е самообразовал и е научил сам три езика: виетнамски, руски и сръбски. Работил е като кранист, стомановар, разследващ журналист, има издадени над 30 книги, а негови стихове и разкази са превеждани на английски, унгарски, руски и други езици. В миналото е извоювал титлата „Вицешампион на България по бокс“, носител е на награда „Яворов“ за поезия и на едноименната награда на фондация „Яворов“ за цялостно творчество. Освен това е и почетен гражданин на Габрово. Има три деца и един прекрасен внук.

В представянето си Стоянов твърди: „Някои казват, че в политиката влизат хора, които могат да намерят келепир в нея. Точно за мен това нещо не може да се каже, защото имах щастието да подаря колекция от картини за над 3 000 000 лева  на родния си град. Не знам други политици преди да влязат в политиката, дали са дарили на държавата поне три лева“. От четири години е член на ПП ГЕРБ и казва, че членовете ѝ са „едни от най-достойните и честни хора, които познавам“. За него това е достатъчен аргумент да влезе в политиката. Определя се като консервативен, но милостив човек. В съвременния политически живот го отчайва липсата на идеи и на борба за реализирането им.

„Аз съм един от Вас. Аз съм един от улицата, който е хванал живота в ръката си, и един от интелигенцията на тази страна“.

Христо Стоянов от ГЕРБ-СДС Варна

преференция 114

Купуването и продаването на гласове е престъпление!