Ограничава се движението на камиони по АМ „Хемус“

автомагистрала Хемус

Снимка velikotarnovo.utre.bg

От 14:00 ч. днес, 15 май, до 14:00 ч. на 17 май, петък, се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства над 12 т от 35-ти км до 30-ти км (пътна връзка „Витинска река“) на автомагистрала (АМ) „Хемус“ в посока София, поради авариен ремонт на виадукта при 34-ти км. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

При изпълнение на аварийните дейности тежкотоварният трафик за София ще се пренасочва по обходен маршрут от 35-ти км по служебна пътна връзка, по път I-1 София – Ботевград и ще се връща на АМ „Хемус“ при пътна връзка „Витинска река“ при км 30-ти км.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Промени в организацията на движението до 7 юни има и между 20-и и 21-и км на АМ „Тракия“, в посока София, за ремонт на селскостопански подлез. Трафикът преминава двупосочно в ремонтираното платно за Бургас, а скоростта участъка ще е до 50 км/ч.

Прочетете още:

В знак на протест: Държавните университети спират работа