Ориз с пилешки бутчета и гъби на тиган

Източник Alex, gotvach.bg
Продукти:
пилешки бутчета – 3 по-големи
ориз – 1 ч.ч.
кралска печурка – 1 тарелка
лук – нарязан на ситно
червени чушки – 1 бр. на кубчета
моркови – 1 бр. на ситно
чесън – 2 скилидки на ситно
зехтин – 2 с.л. или олио
сол
черен пипер – на вкус
червен пипер – 1 ч.л. сладък
куркума – 1/2 ч.л. (по желание)
магданоз – пресен за поръсване
Приготвяне:
Загрейте зехтина (или олиото) в голям тиган или тенджера на средно висока температура.
Подправете пилешките бутчета със сол и черен пипер. Сложете бутчетата в тигана и ги запържете до златисто от всички страни (около 5-7 минути на страна).
Извадете ги и ги оставете настрана. В същия тиган добавете нарязания лук и го запържете до омекване.
Добавете чесъна и запържете за още 1 минута. Добавете нарязаните чушка, обелени и нарязани гъби и морков и ги гответе за около 5 минути, докато омекнат.
Добавете ориза в тигана със зеленчуците и разбъркайте добре, така че оризът да се покрие с мазнината и да се запържи леко.
Подправете със сладък червен пипер и куркума (ако използвате). Налейте вода в тигана и разбъркайте добре. Върнете пилешките бутчета в тигана, като ги подредите върху ориза.
Намалете температурата на ниска, покрийте тигана с капак и оставете да се готви за около 20-25 минути, докато оризът е напълно сварен и течността се абсорбира.
Изключете котлона и оставете пилето с ориз да почине за 5-10 минути преди сервиране.
Поръсете с пресен магданоз преди сервиране.
Добър апетит!
Прочетете още: