Водачът на листата на ГЕРБ-СДС във Варна срина ПП-ДБ: Кабинет с премиер Борисов е алтернатива на безвремието!

Киро и Митов

Колаж ПИК

Стига експерименти с държавата, не на безвремието и фантазиите, алтернативата е мнозинство с ясни политики и премиер Борисов. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов (водач на листата на ГЕРБ-СДС във Варна) в предизборен дебат по NOVA.

Отиваме на избори след три години безвремие и фантазии. Това забави държавата. Нужно е стабилно управление с ясна отговорност и без повече експерименти с правилата на демокрацията. Със стабилно мнозинство в парламента и ясни политики можем да вървим напред. Това каза още Митов.

Митов разби тезата на Мартин Димитров от репертоара на ППДБ за газовото подпомагане на Путин. Тръбата за газ е българска. Когато Русия е санкционирана, през тръбата може да тече всякакъв газ, каза Митов.

Той атакува челно Цончо Ганев от „Възраждане“ заради позицията на неговата партия в подкрепа на Хамас. Защо ППДБ стимулира финансовия разгул на Асен Василев попита Даниел Митов Мартин Димитров.

България има нужда от ляво управление с безплатни детски градини, ръст на доходите, прокламира Георги Свиленски от БСП, който поиска парламентарно мнозинство за подоходно облагане и 1100 лева минимална заплата, за да останат младите българи в България.

Ако ГЕРБ получи най-високо доверие от българските граждани, най-нормално е лидерът на партията Бойко Борисов да е премиер, каза Даниел Митов.

От ППДБ не отговориха на „Възраждане“ дали отново са готови да седнат в скута на Пеевски, а за да се предотврати скандал, водещите предложиха микрофонът на Цончо Ганев да бъде изключен.

Митов, който е бивш външен министър, опроверга категорично внушенията на Цончо Ганев, че президентът Макрон оказва влияние на България да вкарва жива сила на НАТО, в това число и българи, на фронта в Украйна.

Стабилен кабинет с приоритет образование и връзка с работодателите, радикална дигитализация и подобряване на инвестиционната среда, като се прескочи негативното наследство на кабинета „Петков“ и служебните кабинети. Така Даниел Митов начерта първите стъпки на ГЕРБ, ако партията спечели изборите.

ГЕРБ се е борил от години за Еврозоната. Ние вкарахме България в чакалнята и поддържахме фискална дисциплина. Асен Василев, който противопостави България, като я раздели на две, не може да е външен министър, за да продължи пътя ни към Шенген, каза още Митов в среда на остро противопоставяне и нечуваемост.

Свиленски каза, че страната не може да продължава с нов, втори, отбор на ГЕРБ. Затова е нужен програмен кабинет. Повече така не може, потвърди Цончо Ганев, според когото сме на прага на война. Те щели да водят разговори с всички, но без ДПС. Предоговаряне на българското членство с ЕС след референдум иска „Възраждане“. Сериозни забележки към ДПС имали и от ППДБ, още повече че Пеевски бил в списъка „Магнитски“.

ПИК

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Прочетете още:

Кой кой е в листата на ГЕРБ – СДС във Варна: Павел Христов с номер 5