Националът Богдан Траянов: Безценно е, когато черпиш опит от най-добрите във ватерпола!

nacionalni

Безценно е, когато имаш възможност да почерпиш опит от най-добрите във водната топка, откровен е националът Богдан Траянов! Варненецът, който е състезател на ватерполния „Комодор”, връща лентата на спомените от изминалия лагер на „А” отбора на България на испанска земя. И споделя преживените емоции и впечатления.

„Лагер – сборът на представителния ни тим – U 19 в Каталуня ни докосна до съперници от висшата лига във водната топка. Беше изключително полезен, защото ни даде възможност да усъвършенстваме тактиката, наложена ни от нашите треньори. Испанската водна топка е център на световно ниво. Гостуват редовно национални отбори от цял свят. При нашето гостуване в Каталуня променихме стила си на игра, игровата тактика – напаснахме ги спрямо испанския модел”, коментира Траянов.

В Каталуня българските национали, водени от старши треньора Ивайло Пачалиев и помощника му – варненецът Николай Райков, гостуваха на именития български треньор Свилен Пиралков. Варненският ватерполист Богдан Траянов изрази възхищението си от световния колос с български корени. „Респектиран съм от личността и успехите на г-н Пиралков! Адмирации! По време на лагера той наблюдаваше играта ни, беше до нас по време на всяка среща. Имахме честта и да потърсим и намерим съвети от него относно индивидуални игрови действия във водата”, обобщи Траянов.

Прочетете още:

Хандбалният шампион „Шумен 61“ на крачка от триумф